Fotoklub i uge 42

Klik på billedet for at se det større.

Efter vi havde set Minna og Jannes prisvindende billeder kørte vi tilbage til klubben, hvor Kim gav en overbevisende demonstration af Topaz DeNoise støjfjerningsprogram.

Her aftalte vi at næste klubaften er allerede næste uge, efterårsferien. Vi mødes ved parkeringspladsen ved bunkerne i Vigsø klokken 21, hvor vi skal prøve at fotografere mælkevejen. Udgangsdatoen er torsdag d. 15 oktober, dagen før nymåne. Da skal der være gode muligheder, men hvis det ser ud til dårligt vejr, tager vi istedet tirsdag d. 13. oktober. Da er der lidt mere lys i månen, men den skal være gået ned klokke 18, så mon ikke det giver gode muligheder alligevel? Du vil få besked på mail og/eller sms “på dagen”

I tilfælde af dårligt vejr aflyser vi.

Man kan godt fotografere andet end mælkevejen. Her er det Karlsvognen, taget på vej til Vigsø, nærmere over bakken i Bjerre, der lå over tågen, der var langs jorden. Det er to billeder, der er lagt sammen i programmet Sequator. Sequator fjerner støj ved at lægge to eller flere billeder sammen. Stjerne bevæger sig, det gør jorden jo ikke, så man skal fortælle programmet hvad der skal flyttes sammen og hvad der er landfast.

Efter jeg havde taget dette billede, fik jeg lidt af mælkevejen ved sømærket, indtil jeg blev indhentet af tågen.